5 daagse autocarreis naar Normandie : 12 – 16 september 2020

Normandië voor velen een te ontdekken regio, voor anderen een welkom weerzien. Wij kennen het vooral van D-day op 6 juni 1944, de bevrijding van Europa begon hier met de landing op de Normandische stranden. Maar … er is veel meer te beleven. Samen met Omnia werkten wij een mooi programma uit.

DAG 1 – Zaterdag 12/9 Rouen – Caen
Vanuit onze opstapplaatsen vertrekken we naar Rouen en eindigen vandaag in ons hotel vlakbij Caen.
We vertrekken op een zaterdag, want dan is de verkeersdrukte richting Brussel wellicht niet zo groot. We vertrekken vroeg en voorzien zo mogelijk een koffiestop onderweg, want we rijden naar Rouen. Een mooie stad maar het is ook de stad waar Jeanne d’Arc haar dood vond op de brandstapel.
In Rouen nemen we het middagmaal en daarna wandelen we samen door het gezellige en zeer goed gerestaureerde centrum, met o.m. de kathedraal Notre-Dame, de Rue St Romain met haar prachtige vakwerkhuizen, le Gros Horloge en het Justitiepleis. We beëindigen onze eerste reisdag in schoonheid in het prachtige Chateau du Breuil waar we de Calvados distillerie bezoeken.

Aankomst in ons hotel nabij Caen waar we 4 nachten zullen verblijven. Avondmaal in het hotel.
Novotel Caen Côte de Nacre ligt in Hérouvillen , net buiten het centrum van Caen en op wandelafstand van de stranden waar de geallieerden zijn geland. Het heeft een verwarmd buitenzwembad, een terras en een tuin, kortom het is er een rustige en groene omgeving.
Modern ingerichte kamers met badkamer (bad/douche, WC, haardroger), TV, airco, thee- en koffiezet en gratis Wifi.
Maaltijden : uitgebreid ontbijtbuffet – ‘s avonds 3-gangenmenu

DAG 2 – Zondag 13/9: Honfleur – Etretat – Fécamp
We rijden langs de mooie kustweg van de “Corniche Normande” tot in Honfleur, één van de meest charmante havenstadjes in Normandië. Honfleur is bekend om zijn schilderachtige haven en zijn typische huizen.

Doorreis over de indrukwekkende Pont de Normandie die de brede monding van de Seine bij Le Havre overbrugt. Verder tot in Etretat, een mooie badplaats met 2 imposante klifrotsen aan weerszijden van het uitgestrekte strand, de “Falaises d’Aval en d’Amont”.
Middagmaal en wat vrije tijd, eventueel voor een wandeling naar de klif.
In Fécamp bezoeken we het Paleis Bénédictine. In deze vroegere abdij wordt al sedert 500 jaar de wereldbekende gelijknamige likeur gestookt. Het paleis biedt tevens onderdak aan een mooie collectie actuele kunst (Miro, Braque, Warhol, César, Buffet e.a.). Uiteraard sluiten we af met een degustatie van de Bénédictine likeur.
Terugrit naar Caen. Avondmaal in het hotel.

DAG 3 – Maandag 14/9: Mont-Saint-Michel
Vertrek naar de Mont-Saint-Michel.
Aankomst aan de Mont-Saint-Michel waar we starten met het middagmaal.

Bezoek aan de “Mont”, een reusachtige granietrots die enkel door een dijk met het vasteland verbonden is en om de zoveel tijd door de snel opkomende vloed wordt omspoeld. De originele ligging, de rijke geschiedenis en de prachtige architectuur van de abdij maken de Mont-St-Michel tot een echt “Wonder van het Westen”. We wandelen omhoog door de middeleeuwse stad met smalle straatjes en oude huizen tot aan de abdij die de site domineert. Vrije rondwandeling door de abdij met NL-talige brochure.
Terugkeer naar Caen. Avondmaal in ons hotel.

DAG 4 – Dinsdag 15/9:  Bayeux – landingsstranden
Vertrek naar Bayeux met het bezoek (met koptelefoon) aan de ‘Tapisserie de la Reine Mathilde’: dit borduurwerk vertelt de verovering van Engeland en de beroemde slag bij Hastings (1066). Omdat veel mensen toen niet konden lezen werd alles uitgebeeld in 58 borduurstukken, eigenlijk een soort stripverhaal waarop men de geschiedenis en het dagelijkse leven uitgebeeld heeft.
Doorreis naar Grandcamp-Maisy voor een bezoek aan een oesterkwekerij waar de bekende “Huitres d’Isigny” worden gekweekt. Uiteraard zullen we deze lekkernij ook proeven !
Middagmaal.
In de namiddag volgen we de kustweg. Onze tocht voert ons langs de landingsstranden met bekende namen als Omaha Beach, Gold Beach en Juno Beach. We stoppen aan het uitkijkpunt van de Pointe du Hoc en bezoeken het indrukwekkende Amerikaanse kerkhof van Colleville-sur-Mer.

DAG 5 – Woensdag 16/9: Livarot – terugreis
We verlaten Caen en vatten de terugreis aan. We kunnen deze streek niet verlaten zonder te genieten van de uitstekende kazen. In deze streek worden 4 soorten kazen gemaakt : Camembert, Livarot, Pont-L’Evêque en Neufchâtel. We bezoeken de Fromagerie Graindorge/ / Le Village Formager, waar men de Livarot-kaas produceert en wij zullen deze graag degusteren.
Verder tot in Lisieux, bekende bedevaartsplaats. Bezoek aan de imposante basiliek ter ere van de Heilige Theresa van Lisieux.
Middagmaal.
Tijd om de terugreis naar België aan te vatten. Stop onderweg voor het avondmaal.

DE PRIJS op basis van minimum 30 deelnemers :
• 970 EUR pp in tweepersoonskamer
• 260 EUR toeslag voor een éénpersoonskamer
Inbegrepen:
➢ Transport met autocar Van Aerschot met maximum 50 plaatsen
➢ Logement, onkosten en fooi chauffeur
➢ 4 overnachtingen in Novotel Caen Côte de Nacre 4*
➢ Toeristenbelasting hotel
➢ Alle maaltijden zoals vermeld vanaf middagmaal dag 1 t.e.m. avondmaal dag 5 – middagmalen zijn lichtere maaltijden (twee-gangen, salade)
➢ Programma zoals vermeld met de vermelde bezoeken, degustaties en inkomgelden
➢ Omnia reisleider
➢ Individueel audiosysteem (oortjes)
➢ BTW en Bijdrage Garantiefonds reizen

Niet inbegrepen:
➢ Niet vermelde of facultatieve bezoeken/inkomgelden
➢ Dranken en persoonlijke uitgaven
➢ Verzekeringen
Optioneel: af te sluiten tesamen met de inschrijving:
➢ KBC Reis- en annuleringsverzekering à 21 EUR/persoon
Vrijstellingen: annulering : 50€/persoon – medische kosten en bagage : 75€/persoon/schadegeval
Onder de nieuwe reiswet geniet u, naast een maximale service, voortaan van een nog betere bescherming indien u een groepsreis reserveert. In het kader hiervan moet u zich bij reservatie akkoord verklaren met de precontractuele informatie die u kan bekomen bij de verantwoordelijke van uw organisatie, op aanvraag bij Omnia Travel of op onze website www.omniatravel.be :
– de Algemene (voor pakketreisovereenkomsten) en Bijzondere Reisvoorwaarden van Omnia Travel
– het Standaardinformatieformulier
– de KBC verzekeringspolis

Bijzondere voorwaarden die van toepassing zijn op deze reis: Deze specifieke voorwaarden vervangen de voorwaarden van artikel 7.1 “Annulering door de reiziger”, vermeld in de Bijzondere reisvoorwaarden van Omnia Travel :
7.1 Annulering door de reiziger : De reiziger kan het contract opzeggen door middel van de betaling van de opzegvergoeding. De annulering van een gereserveerde reis kan enkel schriftelijk aan Omnia N.V. medegedeeld worden, met aanduiding van de referentie van de boeking. De annuleringskosten zijn forfaitair als volgt bepaald:
● tot 60 dagen vóór vertrek: 20 % van de reissom
● 59 tot 31 dagen vóór vertrek: 50 % van de reissom
● 30 dagen vóór tot de dag van vertrek: 100 % van de reissom.

Reisbeschrijving zoals in de nieuwsbrief: klik hier

Inschrijven : via dit formulier downloaden, uitprinten en invullen en versturen naar Stef Stas,
of via onderstaande inschrijvingsmodule.

Inschrijven