5 daagse autocarreis naar Normandie : 10 tem 15 september 2022

Normandië voor velen een te ontdekken regio, voor anderen een welkom weerzien. Wij kennen het vooral van D-day op 6 juni 1944, de bevrijding van Europa begon hier met de landing op de Normandische stranden. Maar … er is veel meer te beleven. Samen met Omnia werkten wij een mooi programma uit.

5 DAAGSE AUTOCARREIS NAAR NORMANDIE : 10 – 15 SEPTEMBER 2022  

DAG 1 – Zat 10/9  Heenreis – Rouen
We vertrekken vroeg richting Frankrijk. Zoals gebruikelijk zij de opstapplaatsen bij Autocars Van Aerschot en aan de rotonde in Rotselaar.
Facultatieve koffiestop onderweg.
Aankomst in Rouen, hoofdstad van het oude Normandische rijk en de stad waar Jeanne d’Arc haar dood vond op de brandstapel.
Middagmaal. Wandeling door het gezellige en zeer goed gerestaureerde centrum langs o.m. de kathedraal Notre-Dame, de Rue St Romain met haar prachtige vakwerkhuizen, le Gros Horloge en het Justitiepaleis.
We beëindigen onze eerste reisdag in schoonheid met een bezoek aan de Calvados distillerie Drouin. In Normandië is de familie Drouin al drie generaties lang gepassioneerd door het maken van calvados. Nieuwsgierigheid, gevoel voor geschiedenis en de waarde van zorgvuldig werk hebben Calvados Drouin in staat gesteld 247 gouden medailles in de wacht te slepen bij wedstrijden voor gedistilleerde dranken. Natuurlijk, sluiten we af met een degustatie !
Aankomst in ons hotel nabij Caen waar we 4 nachten zullen verblijven. Avondmaal in het hotel.

DAG 2 – Zon 11/9  Honfleur – Etretat – Fécamp
We rijden langs de mooie kustweg van de “Corniche Normande” tot in Honfleur, één van de meest charmante havenstadjes in Normandië. De typisch Normandische vakwerkhuizen vormen een mooi decor langs de haven. Bijzondere bezienswaardigheid is de kerk Ste-Catherine, gebouwd in de 15de en 16de eeuw en volledig in hout opgetrokken.
Doorreis over de indrukwekkende Pont de Normandie die de brede monding van de Seine bij Le Havre overbrugt.
Verder tot in Etretat, een mooie badplaats met 2 imposante klifrotsen aan weerszijden van het uitgestrekte strand, de “Falaises d’Aval en d’Amont”. Ze werden gevormd door de niet aflatende branding zijn het prachtige decor dat Etretat beroemd heeft gemaakt.
Middagmaal en wat vrije tijd, eventueel voor een wandeling naar de falaise.
Laatste halte vandaag is Fécamp voor een bezoek aan het Paleis Bénédictine. In deze vroegere abdij wordt al sedert 500 jaar de wereldbekende gelijknamige likeur gestookt. Het paleis biedt tevens onderdak aan een mooie collectie actuele kunst (Miro, Braque, Warhol, César, Buffet e.a.).
Uiteraard sluiten we af met een degustatie van de Bénédictine likeur.
Op de terugweg naar Caen houden we halt in Deauville, dé mondaine badplaats aan de Côte Fleurie. Tijd voor een wandeling langs de mooie strandpromenade met de bekende “planchers”.
Avondmaal in een restaurant in Deauville en daarna terugrit naar ons hotel in Caen.

DAG 3 – Ma 12/9  Mont-Saint-Michel
Vertrek naar de MONT-SAINT-MICHEL. Even voor de Mont-Saint-Michel, in Huisnes-sur-Mer, houden we halt voor een bezoek aan de Duitse oorlogsbegraafplaats Mont-de-Huisnes. Dit zeer bijzondere kerkhof bestaat uit een cirkelvormig mausoleum met een diameter van 47m en telt 2 verdiepingen. Elke verdieping bestaat uit 34 crypten met daarin 180 doden. Vanop de 2de verdieping van het mausoleum geniet je ook van een prachtig uitzicht op de Mont-Saint-Michel.
Doorreis naar Mont-Saint-Michel.
Middagmaal en daarna bezoek aan de “Mont”, een reusachtige granietrots die enkel door een dijk met het vasteland verbonden is en om de zoveel tijd door de snel opkomende vloed wordt omspoeld. De originele ligging, de rijke geschiedenis en de prachtige architectuur van de abdij maken de Mont-St-Michel tot een echt “Wonder van het Westen”. Vanop de stadswallen heeft men een prachtig uitzicht over de baai. We wandelen omhoog door de middeleeuwse stad met smalle straatjes en oude huizen tot aan de abdij die de site domineert en als de mooiste van Frankrijk wordt beschouwd. Vrije rondwandeling door de abdij met NL-talige brochure. Tenslotte wat vrije tijd voor een terrasje of wat shopping in de souvenirwinkeltjes in de Grande Rue.
Terugkeer naar Caen. Avondmaal in het hotel.

DAG 4 – Di 13/9  Bayeux + landingsstranden
Vertrek naar Bayeux. Bezoek aan de ‘Tapisserie de la Reine Mathilde’ : dit 70m lange en 50cm hoge doek is eigenlijk geen tapijt maar een borduurwerk dat het verhaal vertelt van de verovering van Engeland en de beroemde slag bij Hastings (1066). Omdat veel mensen toen niet konden lezen werd alles uitgebeeld in 58 borduurstukken, eigenlijk een soort stripverhaal waarop men de geschiedenis en het dagelijkse leven uitgebeeld heeft, (bezoek met koptelefoon, NL-talig).
Doorreis naar Grandcamp-Maisy voor een bezoek aan een oesterkwekerij waar de bekende “Huitres d’Isigny” worden gekweekt. Uiteraard zullen we deze lekkernij ook proeven !
Middagmaal. In de namiddag volgen we de kustweg en gaan we terug naar de tijd van de landing van de geallieerden in juni 1944. Onze tocht voert ons langs de landingsstranden met bekende namen als Omaha Beach, Gold Beach en Juno Beach. We stoppen aan het uitkijkpunt van de Pointe du Hoc en bezoeken het indrukwekkende Amerikaanse kerkhof van Colleville-sur-Mer.  Via Arromanches komen we tenslotte aan in Ouistreham.
Avondmaal in een restaurant in Ouistreham en daarna terugrit naar ons hotel in Caen.

DAG 5 – Woe 14/9  Livarot en terugreis
We verlaten Caen en vatten de terugreis aan. Normandië is gekend voor zijn uitstekende kazen. In deze streek worden 4 soorten kazen gemaakt : Camembert, Livarot, Pont-L’Evêque en Neufchâtel. We bezoeken de Fromagerie Graindorge / Le Village Formager, waar men de Livarot-kaas produceert. Tijdens het bezoek maken we kennis met de streek en met de kaasproductie in het algemeen.     Daarna volgt een degustatie.
Verder tot in Lisieux, een zeer bekende bedevaartsplaats. Bezoek aan de imposante basiliek ter ere van de Heilige Theresa van Lisieux.
Middagmaal. Tijd om de terugreis naar België aan te vatten.
Stop onderweg voor het avondmaal.

Hotel:  Novotel Caen Côte de Nacre 4*
Ligging : in Hérouville, net buiten het centrum van Caen, in een rustige en groene omgeving.
Modern ingerichte kamers met badkamer (bad/douche, WC, haardroger), TV, airco, thee- en koffiezet en gratis Wifi.
Maaltijden : uitgebreid ontbijtbuffet – ‘s avonds 3-gangenmenu.
Andere faciliteiten : verwarmd buitenzwembad, bar 

RICHTPRIJS per persoon in tweepersoonskamer
    op basis van minimum 30 deelnemers : 985 EUR
    op basis van minimum 35 deelnemers : 945 EUR
    op basis van minimum 40 deelnemers : 905 EUR
    toeslag eenpersoonskamer : 299 EUR

Inbegrepen:
➢ Transport met autocar Van Aerschot 50 plaatsen
➢ Logement, onkosten en fooi chauffeur
➢ 4 overnachtingen in Novotel Caen Côte de Nacre 4*
➢ Toeristenbelasting hotel
➢ Alle maaltijden zoals vermeld vanaf middagmaal dag 1 tot en met avondmaal dag 5 – middagmalen zijn lichtere maaltijden (2-gangen, salade …)
➢ Programma zoals vermeld met de vermelde bezoeken, degustaties en inkomgelden
➢ Omnia reisleider
➢ Individueel audiosysteem (oortjes)
➢ BTW en Bijdrage Garantiefonds reizen

Niet inbegrepen:
➢ Niet vermelde of facultatieve bezoeken/inkomgelden
➢ Dranken en persoonlijke uitgaven
➢ Verzekeringen
Optioneel: af te sluiten tesamen met de inschrijving:
➢ KBC Reis- en annuleringsverzekering à 21 EUR/persoon
Vrijstellingen : annulering : 50€/persoon;   medische kosten en bagage : 75€/persoon/schadegeval.
Onder de nieuwe reiswet geniet u, naast een maximale service, voortaan van een nog betere bescherming indien u een groepsreis reserveert. In het kader hiervan moet u zich bij reservatie akkoord verklaren met de precontractuele informatie die u kan bekomen bij de verantwoordelijke van uw organisatie, op aanvraag bij Omnia Travel of op onze website www.omniatravel.be :
de Algemene (voor pakketreisovereenkomsten) en Bijzondere Reisvoorwaarden van Omnia Travel
het Standaardinformatieformulier
de KBC verzekeringspolis
Bijzondere voorwaarden die van toepassing zijn op deze reis: Deze specifieke voorwaarden vervangen de voorwaarden van artikel 8.1 “Annulering door de reiziger”, vermeld in de Bijzondere reisvoorwaarden van Omnia Travel :
Annulering door de reiziger :
De reiziger kan het contract opzeggen door middel van de betaling van de opzegvergoeding. De annulering van een gereserveerde reis kan enkel schriftelijk aan Omnia N.V. medegedeeld worden, met aanduiding van de referentie van de boeking. De annuleringskosten zijn forfaitair als volgt bepaald:
tot 60 dagen vóór vertrek: 20 % van de reissom
59 tot 31 dagen vóór vertrek: 50 % van de reissom
30 dagen vóór tot de dag van vertrek: 100 % van de reissom.

Inschrijvingsformulier:  voor 1 april 2022 bezorgen aan:
Stef Stas, Glabbeeksesteenweg 134,
3391 Meensel-Kiezegem
016/63 24 29 of stasstef@gmail.com
Het inschrijvingsformulier kan je hier downloaden, uitprinten en invullen.

 

 

 

Inschrijven