Bezoek aan de vliegbasis Kleine-Brogel op dinsdag 1 oktober 2019

We trekken op dinsdag 1 oktober 2019 naar Limburg, naar de vliegbasis in Kleine Brogel waar de 10de Tactische Wing gevestigd is. De taken van de 10de Tactische Wing zijn: o deelnemen aan operaties en aan “high intensity conflicten”. o de basis beveiligen en verdedigen o technisch onderhoud en logistieke steun leveren om de luchtoperaties zo effectief mogelijk te laten verlopen o dagelijkse vliegopdrachten, trainingsvluchten en luchtbewakingsopdrachten uitvoeren. Deze daguitstap is volgeboek!

We trekken op dinsdag 1 oktober 2019 naar Limburg, naar de vliegbasis in Kleine-Brogel waar de 10de Tactische Wing gevestigd is.
De taken van de 10de Tactische Wing zijn:
– deelnemen aan operaties en aan “high intensity conflicten”.
– de basis beveiligen en verdedigen
– technisch onderhoud en logistieke steun leveren om de luchtoperaties zo effectief mogelijk te laten verlopen
– dagelijkse vliegopdrachten, trainingsvluchten en luchtbewakingsopdrachten uitvoeren.

De 10de Tactische Wing neemt ook deel aan de “NATO Reaction Force”. Daarvoor moet ze steeds op korte termijn twaalf F-16’s op buitenlandse opdracht kunnen sturen.
De wapenspreuk van de 10de Tactische Wing is: “Fortuna favet fortibus” (Het geluk is met de sterksten!).

De 10de Tactische Wing is gevestigd op de vliegbasis van Kleine-Brogel en stelt 1.700 militairen te werk, waaronder 150 Amerikanen. De eenheid beschikt over 38 F-16 jachtvliegtuigen.

Bezoek aan de Luchtmachtbasis:
09:00 uur: Ontvangst aan de parking.
09:00 uur: Start van het bezoek met een inleidende briefing, met een kop koffie, over de organisatie en de werking van de vliegbasis.
Daarna volgt een rondleiding op de vliegbasis met onze autobus: bezoek aan de verschillende gebouwen die voor ons toegankelijk zijn, zoals onderhoud F-16, de vlucht simulator, enz.
Afhankelijk van de weersomstandigheden en vluchtschema’s zullen we waarschijnlijk ook een start en landing van een F-16 van nabij kunnen meemaken. Duimen voor helder weer!
12:30 uur: naar het bedrijfsrestaurant ‘Hof Bergendal” voor de lunch: zelfbediening van een driegangenmenu, inclusief witte/rode wijn op tafel, water en koffie.
13:30 uur: bezoek aan de onderhoudsloods van de F-16 toestellen, rondleiding in de loods bewapening, en tot slot bezoek aan de Public Relations Shop “Home of the Falcon” en het Kleine Brogel Air Museum.
15:30 uur: einde bezoek
Vermoedelijk rond 17u terug thuis.
De vrijwilligers die de rondleiding geven zijn kosteloos. Wel steunen ze het goede doel van de Vlaamse MS-Liga. Een steun die ook BGB inbrengt, verrekend in onze prijs.
Parking en rondrit:
Er is een zeer beperkte parking aanwezig aan de ingang aan het vliegveld, Limburgers: kom liever naar de Carpoolparking aan afrit E314 Houthalen – Helchteren . Op de Airbase zelf worden we wel door onze autobus verplaatst naar de verschillende afdelingen die vrij zijn voor ons bezoek.

Van alle deelnemers hebben we volgende informatie nodig:
o Naam en Voornaam
o Geboortedatum en Geboorteplaats
o Nationaliteit
Deze gegevens zullen met de nodige privacy behandeld worden.
Na 1 september kunnen we geen additionele inschrijvingen meer toevoegen.
Vervangingen kunnen ook niet meer na 1 september.

Let wel: We kunnen met maximaal 49 personen dit bezoek doen.
Bij laattijdig afmelden verwittig Germain Wyseur 0495/59.83.44
Vergeet a.u.b. uw identiteitskaart niet!!

Er geldt een beperkte fotografie-faciliteit op de vliegbasis, en foto’s nemen is beperkt tot één bij naam genoemde persoon van de groep, en dit onder strikte begeleiding van de gids.
Bij het betreden van de basis moeten alle multimedia en fototoestellen in bewaring gegeven worden. Deze worden daar ook veilig bewaard en na bezoek terug bezorgd.

Opstapplaatsen autobus :
7 u 00: busuitbater Scherpenheuvel
7 u 30: rond punt Rotselaar
8 u 15: carpoolparking aan afrit E314 Houthalen – Helchteren
9 u 00: parking ingang vliegbasis Kleine Brogel

Prijs: 35 € per persoon.
Deze daguitstap is volgeboekt !!!
Contacteer  germain.wyseur@skynet.be tel : 0495/59.83.44

 

Inschrijven