Wandeling aan Abdij van Park en bezoek aan de tentoonstelling “Als de bliksem” op 16 en 23 juli 2021

In de voormiddag heb je de keuze tussen 2 uitgestippelde wandelingen in de Molenbeekvallei met vertrek aan de Sint-Janspoort (vlak bij de kerk van de abdij) in de Abdij van Park te 3001 Heverlee. Na een optioneel middagmaal in de brasserie van de abdijmolen, een bezoek aan de tentoonstelling "Als de bliksem, 900 jaren Norbertijnen" en aan de vernieuwde vertrekken van de abdij.

In de voormiddag heb je de keuze tussen 2 uitgestippelde wandelingen in de Molenbeekvallei met vertrek aan de Sint-Janspoort (vlak bij de kerk van de abdij) in de Abdij van Park te 3001 Heverlee:  ofwel:

  •  Om 9:15 – onthaal vanaf 9:00 voor de Sint-Kamilluswandeling ( 10 km)
    Al wandelend in de omgeving van het Sint Kamillusinstituut ontdek je 13 verrassende bezienswaardigheden en erfgoedelementen.
    Je kan deze wandeling eventueel na 6 km in Korbeek-Lo onderbreken en met de bus 7, 8 of 380 naar Leuven terugkeren.  ofwel
    Om 11:15 – onthaal vanaf 11:00 voor de Parkabdij-wandeling (ca. 2 km)
    Kuierend langs vijvers, bosjes en weilanden kan je rustig genieten van het prachtig historisch en agrarisch kader van de Abdij van Park.

Een gedetailleerd plan en bijhorende uitleg van beide wandelingen kan je vinden via deze link plan en uitleg.  Je ontvangt ook deze afgedrukt bij de aanvang van de wandeling.
Deelnemen aan de wandeling is gratis.
Van de start tot het einde van de wandelingen houden we ons aan de geldende coronarichtlijnen.   We blijven zoveel mogelijk in groep.

Op de middag (om 12:15 – onthaal vanaf 12:00 u) kan je genieten van een warme maaltijd en een dessert op het terras van brasserie De Abdijmolen (Abdij van Park 4, 3001 Heverlee) – zie link Abdijmolen.

Ook dan zullen we ons schikken aan de geldende coronarichtlijnen voor het eten in het restaurant van “De Abdijmolen”.
Je kan er kiezen uit:
     °  Kabeljauwhaasje, witte wijnsaus – spinazie – garnaal – puree ,     of,
    °  Entrecote Holstein, auberginezalf – waterkers – bearnaise – pommes pont neuf

Het middagmaal, hoofdschotel en dessert kost 35 € per persoon
Dranken worden individueel verrekend aan tafel

In de namiddag kan je in Parcum (Abdij van Park 7, 3001 Heverlee) de tentoonstelling ‘Als de bliksem, 900 jaren norbertijnen ’ bezoeken.
De tentoonstelling is opgesteld in de recent gerestaureerde ruimten van de abdij, zoals de ontvangstruimten, de pandgang met de unieke glasramen, de refter met meubilair en plafondstucwerk, de abtsvertrekken en de schitterende bibliotheek met eeuwenoude volumes en plafondstucwerk.
Wegens corona geeft een gids vooraf een aparte inleiding van een half uur aan elke groep. Voor het bezoek zelf krijgt elke deelnemer een audiogids.
De inleiding start om 13:30. Het bezoek zelf duurt gemiddeld anderhalf uur.

Concreet:
Deze activiteit heeft plaats op vrijdag 16 juli in Abdij van Park te 3001 Heverlee.

Hoe kom je er?
Er wordt door BGB geen autocar ingelegd.
De abdij is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer vanaf het station te Leuven en vanuit de omgeving.   Deze lijnbussen van De Lijn hebben zowel een halte aan het station van Leuven (perron 5) als een halte ‘Abdij van ‘t Park’ vlak bij de ingang van de abdijsite:
lijn 4  Herent – Haasrode;
lijn 5  Wakkerzeel-Vaalbeek;
lijn 6  Wijgmaal-Hoegaarden,
lijn 597  Wilsele-Sint Albertuscollege en lijn 630 Wijgmaal-Brabanthal.

Wie met de fiets of de auto komt stelt zijn GPS in op Abdij van Park 7, 3001 Heverlee.
Er is in de abdijsite een parking rechts van de abdijlaan.  Hier kan je gratis 4 uren parkeren mits gebruik van de parkeerschijf (blauwe zone).

Meer info en bij problemen contacteer  Pieter Michels tel 016/292083

Inschrijven