Daguitstap naar Namen op 15 juli 2023

Op wandel in de stad en boottocht op de Maas.

Namen, hoofdstad van de gelijknamige provincie, is veel meer dan het doorreis-stadje op weg naar Wallonië. Het is een stad waar men trots is op het verleden, maar zich ook op de toekomst richt.

Na een korte busrit – Namen is echt niet zo ver – komen wij aan bij “Le Grill des Tanneurs”. Zoals gebruikelijk is hier koffie of thee en een croissant.
Daarna worden we opgewacht door 2 Nederlandstalige gidsen en maken wij een wandeling door de oude wijken. Het thema van de wandeling: Namen, een stad waar Vlamingen welkom zijn. Van de Graaf van Namen tot architect Pieter Huyssens, van Monseigneur Heylen tot Jan Fabre: ontdek de vele linken tussen de twee Gemeenschappen. Laat jullie verrassen door de gids!
Wij vergeten ook de Sint-Albanuskathedraal en de barokke Saint-Loupkerk niet.

‘s Middags zijn wij terug in “Le Grill des Tanneurs”, waar wij ondertussen de geschiedenis van kennen. Er wordt ons een smakelijke lunch geserveerd. Oordeel zelf: quiche van gerookte zalm met spinazie, varkenshaasje met geflambeerde peperroom en warme appeltaart met vanille-ijs. Daarbij één democratische drank naar keuze en een koffie.

’s Namiddags wandelen we naar de cruiseboot voor een afvaart Namen – Wepion – Namen. Dit is een ontdekking door de mooie Maasvallei en haar rijke cultuur. Op de boot is een bar aanwezig en bij de terugvaart wordt er een drankje aangeboden.

Ongeveer 17u keren wij huiswaarts na een hopelijk zonnige dag.

Inschrijven kan door het inschrijvingsformulier op de laatste pagina van de nieuwsbrief van juni 2023 op te sturen per post of te mailen naar staelshilda@outlook.be

Het programma van deze dag: kort samengevat:

7u30     Opstap in Scherpenheuvel bij Autocars Van Aerschot
8u00     Opstap Rond Punt Rotselaar
8u30     Opstap Parking De Valk (voorbij Chateau de Namur)
9u30     Koffie+croissant in Le Grill des Tanneurs
10u00    Op stap in Namen met gidsen
12u00    Lunch in Le Grill des Tanneurs
14u30    Wandelingetje naar de rederij Meuse-Ardennes
15u00    Afvaart
17u00    Vertrek huiswaarts
18u00    Rond Punt Rotselaar
18u20    Scherpenheuvel – Van Aerschot

De prijs van deze daguitstap is € 50,00 per persoon.
In deze prijs zijn begrepen: koffie + croissant, lunch zoals hierboven omschreven, boottocht + drankje en autocar heen en terug.

U zorgt voor: mooi aangenaam weer, aangepaste kledij en schoenen en een stralend humeur.

Zo maken wij er weer een fantastische uitstap van!

Hilda Staels en Germain Wyseur

Inschrijven