Lezing ‘Verkeerswetgeving voor de zwakke weggebruiker’ door Marco De Busschere op donderdag 29 februari 2024

In deze lezing behandelt Marco De Busschere de verkeersregels die vooral voor voetgangers en fietsers van belang zijn. Deze regels zijn in de loop der jaren niet echt veranderd doch de naleving ervan is in de huidige verkeerssituaties niet altijd even vanzelfsprekend.

In deze lezing behandelt Marco De Busschere de verkeersregels die vooral voor voetgangers en fietsers van belang zijn. Deze regels zijn in de loop der jaren niet echt veranderd doch de naleving ervan is in de huidige verkeerssituaties niet altijd even vanzelfsprekend. Anders dan voor automobilisten worden de verkeersregels voor voetgangers en fietsers ook niet echt aangeleerd. De voetganger denkt soms dat er voor hem nauwelijks verkeersregels gelden. De fietser gebruikt steeds snellere en zwaardere fietsen op niet aangepaste fietspaden. Dit alles zorgt meermaals voor zeer onveilige verkeerssituaties waarvan vooral de zwakke weggebruikers het slachtoffer zijn.

Onze gastspreker

Marco De Busschere is momenteel 1ste Inspecteur – Motorrijder, Dienst Verkeer bij de politiezone Leuven. Hij begon zijn loopbaan bij de rijkswacht en was actief in de brigades van Gent, Genk en Brussel. In 1996 kwam hij in de rijkswachtbrigade van Leuven terecht.
Na de politiehervorming begon hij in 2002 als motorrijder bij de politiezone Leuven.

Praktisch

De lezing gaat door in zaal Meetjesland, Boerenbond, Diestsevest 40 te Leuven. De lezing begint om 14 uur, onthaal vanaf 13u.30.

Deelname aan de lezing is gratis maar voorafgaand inschrijven is gewenst. Dit kan via de website www.b-g-b.be, per e-mail aan tony.lemmens@telenet.be of per brief aan Tony Lemmens, Busselbergstraat 9, 3583 Paal.

Inschrijven