Lezing ‘Volharden in de broosheid. Spiritualiteit in onzekere tijden’ door theoloog Bert Roebben op donderdag 14 december 2023

In deze barre tijden is niets nog wat het lijkt. Vele mensen voelen zich gedesoriënteerd en onzeker. Wat brengt de toekomst? Wat is het ‘nieuwe normaal’ waarop iedereen na de coronacrisis gehoopt had en dat nu doorkruist wordt door nieuwe crisissen?

In deze lezing gaat Bert Roebben dieper in op de ambivalenties die hij zelf, tussen hoop en vrees, heeft ondervonden tijdens de coronacrisis en die ook vandaag nog van tel zijn. Hij ontwikkelt een spiritueel perspectief dat de feiten onder ogen ziet en tegelijk een nieuwe toekomst opent in de richting van een ‘Nieuw Kwetsbaar Wij’. Zo wil hij minstens de stomheid doorbreken die ons overvalt wanneer wij met onzekerheid geconfronteerd worden en de traditionele woorden ons geen soelaas meer bieden.

 

Bert Roebben is professor theologie aan de universiteit van Bonn. Voordien doceerde hij in Leuven, Tilburg en Dortmund. Bert woont in Kessel-Lo, is gehuwd en vader van drie volwassen kinderen. Tijdens de coronacrisis publiceerde hij een boekje met dezelfde titel als de voordracht die hij voor ons houdt op 14 december.

 

De lezing heeft plaats in zaal Meetjesland, Boerenbond, Diestsevest 40 te Leuven.
De lezing begint om 14u. Onthaal vanaf 13u30.

Deelname aan de lezing is gratis maar inschrijven is gewenst. Dit kan via de website https://b-g-b.be/, per e-mail aan pieter.michels@yahoo.com of per telefoon op het nummer 0474 969705 van Pieter Michels.

Inschrijven