Literaire namiddag – Dinsdag 28 februari 2023

Tijdens deze literaire namiddag willen wij 2 schrijvende leden van BGB voorstellen. Tijdens een interview zullen we hen vragen te vertellen over hun literair werk, hun auteursleven en wat hen beweegt en inspireert.

Lode Bolckmans (CERA) werd geboren in Wortel, deelgemeente van Hoogstraten en woont nu al meer dan vijftig jaar in Herentals. Sinds zijn pensioen bleef hij actief in bestuursorganen van diverse verenigingen zonder winstoogmerk en met het schrijven van vier volkse romans. De hoeve in Wortel, waar hij geboren werd en opgroeide, grensde aan de Rijksweldadigheidskolonie voor landlopers. Hierdoor werd hij bijna dagelijks van dichtbij geconfronteerd met vagebonden en met het harde leven van de boeren om de schrale zandgrond, het stuifzand van de Kempen, te ontginnen en vruchtbaar te maken.

Julius Schellens (LG) is geboren in Voortkapel en woont als honkvast Kempenaar in Westmeerbeek. Zijn fascinatie voor het Nederlands en passie voor geschiedenis resulteerden uit zijn Grieks-Latijnse scholing. Zijn blindheid was geen beletsel voor het schrijven van een verhalenbundel, een po√ęziebundel, een kinderboek en meerdere streekromans.

Anne Van Moere, echtgenote van Julius, zal toelichting geven bij haar werk als illustrator en coverontwerper.

In onze volgende nieuwsbrief geven wij al een voorproefje van de werken van deze auteurs.

Praktisch

Het gesprek gaat door in zaal Meetjesland, Boerenbond, Diestsevest 40 te Leuven en begint om 14 uur, onthaal vanaf 13u.30.

Deelname aan de literaire namiddag is gratis maar inschrijven is verplicht. Dit kan via de website https://b-g-b.be/, per e-mail aan pieter.michels@yahoo.com of per telefoon op het nummer 0474 969705 van Pieter Michels.

Inschrijven