8 daagse vliegtuigreis Noorwegen : 17 tot 24 juni 2022

De 5 redenen waarom Noorwegen jouw en onze volgende bestemming moet zijn: 1. adembenemende landschappen, 2. onweerstaanbare fjorden, 3. machtige bergen, 4. het paradijs voor de natuurliefhebber 5. mooie steden waar je heerlijk kunt eten en drinken. Je vindt dit alles in het prachtige Noorwegen, volgens velen één van de mooiste landen van de wereld. Als er velen dit beweren, dan willen we het zelf ook eens ontdekken.

Wat is ons aanbod in samenwerking met OmniaTravel? Zie offerte OmniaTravel.
Let op! Je kan slechts inschrijven tot eind februari 2022 ! In principe is het aantal deelnemers beperkt tot 25.
Aarzel niet extra vragen te richten aan Stef Stas   stasstef@gmail.com

DAG 1 – Vr. 17/06/2022 – Brussel – Oslo
Samenkomst in de luchthaven van Zaventem met onze begeleider voor de ganse reis.
Check-in voor de lijnvluchten van Scandinavian Airlines naar Oslo: Brussel 10u55 – 12u55 Oslo (richturen). Bij aankomst, rijden we naar Oslo, de stad van de Vikings.
Na een lichte lunch, gaan we op ontdekking van deze Noorse stad, “Oslo, stad zonder auto” of hoe de stad zich voorbereid om zo klimaat neutraal mogelijk te leven. Daarna brengen we een bezoek aan het Viking Planet, een moderne, interactieve entertainmentcentrum. We gaan terug in de tijd en beleven de Noorse Vikingen zoals nooit tevoren!
Hotel  Quality 33   Maaltijden inbegrepen: lunch + avondmaal in het hotel

 Dag 2 – Za. 18/06/2022 – Oslo
Na het ontbijt verkenning we verder Oslo (per autocar en te voet). Het is een mix van oude en nieuwe architectuur met parken, heuvels, musea en monumenten. Er is voldoende tijd voor een vrij bezoek aan het Vigeland Park, het beeldenpark waar meer dan 200 bronzen en stenen beelden tussen rozentuinen en grasperken te vinden zijn. We eindigen met een bezoek aan het Munch Museum.
Maaltijden inbegrepen: ontbijt + lunch + avondmaal

Dag 3 – Zo. 19/06/2022 – Oslo – Etnedal
We vertrekken vroeg en genieten onderweg van de Noorse natuur met bergen, meren en fjorden. Lunch onderweg. We bezoeken een Noorse staafkerk. Deze traditionele houten kerkjes die ooit te zien waren in vele delen van Noordwest-Europa zijn vandaag vrijwel alleen nog maar in Noorwegen terug te vinden. Een dag vol prachtige natuur!
Hotel  Valdres Hoyfjellhotellet   Maaltijden inbegrepen: ontbijt + lunch + avondmaal in het hotel 

Dag 4 – Mo. 20/06/2022 – Etnedal – Geiranger (+/-5h rijden in de zomermaanden)
We rijden langs een pittoreske route verder naar het Noorden en genieten van een mooie boottocht van 1 uur op Geiranger Fjord. Dit diepblauwe fjord is in de lente een geweldige bestemming ! Dit is het perfecte seizoen om het wereldberoemde Geirangerfjord te ontdekken: de machtige, met eeuwige sneeuw bedekte bergen, de kletterende watervallen, de groene bossen…
Hotel  Geiranger Hotel Maaltijden inbegrepen: ontbijt + lunch + avondmaal in het hotel

Dag 5 – Di. 21/06/2022 – Geiranger – Loen – Skei
Na het ontbijt, rijden we tot in Dalsnibba waar we kunnen genieten van een prachtige uitzicht ! Nadien, vertrek zuidwaarts tot in Loen, tijd om te genieten van het mooiste uitzicht met de Loen Skylift. We stappen aan de voet van het fjord in Loen aan boord en na een paar minuutjes stappen we op 1.011 meter uit. Daar hebben we een panoramisch uitzicht van 210 graden over het fjord en het omringende landschap. Een korte wandelling, tijd om vele foto’s te nemen of genieten van een drankje…. Genieten !! Verder naar Skei.
Hotel: Thon Hotel Jølster Maaltijden inbegrepen: ontbijt + lunch + avondmaal in het hotel 

Dag 6 – Woe. 22/06/2022 – Skei – Bergen
We rijden verder zuidwaarts richting Bergen. Onderweg stoppen we voor een cruise (2u) in Nærøyfjord, een van de smalste Noorse fjorden. Ondanks de relatief kleine omvang wordt de Naeroyfjord tot de meest spectaculaire fjorden van Noorwegen gerekend en staat daarom ook op de Werelderfgoedlijst van Unesco, samen met het Geirangerfjord. We eindigen de dag in  Bergen, de op één na grootste stad van Noorwegen.
Hotel: Hotel Bergen Børs Maaltijden inbegrepen: ontbijt + lunch + avondmaal op wandelafstand

 Dag 7 – Do. 23/06/2022 – Bergen
Vandaag nemen we de tijd om Bergen, de ‘Poort naar de Fjorden’, te ontdekken. We starten onmiddellijk met een stadsverkenning. De oude haven Bryggen, Unesco Werelderfgoed, de nieuwe en oude stadsgedeeltes, de bloemen- en vismarkt, de oude wijken met de charmante en typische houten huisjes, de Hanzewijk getuigen van de lange maritieme geschiedenis van de stad.
Bergen wordt ook vaak ‘de stad tussen de 7 bergen’ genoemd. Met stip bovenaan is de Fløyen-bergtop het gemakkelijkst bereikbaar met de Fløibanen, de enige kabelspoorweg in Scandinavië, op 320 meter boven de zeespiegel (een ritje van 6 minuten). Boven kunnen we genieten van het panoramisch uitzicht over het stadscentrum.
Maaltijden inbegrepen: ontbijt // no lunch // avondmaal in een lokaal restaurant


Dag 8 – Vr. 24/06/2022 – Bergen – Brussel
Vrije tijd in Bergen voor een laatste bezoek (op eigen houtje) of wat shopping…
In de vroege namiddag, transfer naar de luchthaven en terugkeer met vluchten van Scandinavian Airlines via Kopenhagen: Bergen 16u00 – Kopenhagen – 19u50 Brussel (richturen).
Richtprijs per persoon in tweepersoonskamer
op basis van minimum 20 deelnemers : 2.565 EUR
op basis van minimum 25 deelnemers : 2.390 EUR
toeslag éénpersoonskamer : 310 EURMAX 4 éénpersoonskamers !!

Inbegrepen:
➢ Vluchten met Scandinavian Airlines
➢ Lokale vervoer zoals aangegeven in het programma
➢ 7 overnachtingen zoals aangegeven in het programma (of gelijkwaardig)
➢ 7 avondmalen (buffet of 3-gangen) en 6 lunches ( 2-gangen)
➢ Geiranger cruise (1u) en Naeroyfjord cruise (2u)
➢ Inkomgelden zoals aangegeven in het programma
➢ Omnia Travel reisleider
➢ Individueel audiosysteem (oortjes)
➢ BTW en Bijdrage Garantiefonds reizen

Niet inbegrepen:
➢ Niet vermelde of facultatieve bezoeken/inkomgelden
➢ Dranken en persoonlijke uitgaven
➢ Verzekeringen

Optioneel: af te sluiten tezamen met de inschrijving
➢ KBC Reis- en annuleringsverzekering à 33,12 EUR/persoon
Vrijstellingen : annulering : 50€/persoon – medische kosten en bagage : 75€/persoon/schadegeval


INSCHRIJVEN OP DEZE REIS VIA HET INSCHRIJVINGSFORMULIER VOOR 1 MAART 2022.
Download dit document, vul het in en verstuur het naar Stef Stas.

Onder de nieuwe reiswet  geniet u, naast een maximale service, voortaan van een nog betere bescherming indien u een groepsreis reserveert. In het kader hiervan moet u zich bij reservatie akkoord verklaren met de precontractuele informatie die u kan bekomen bij de verantwoordelijke van uw organisatie, op aanvraag bij Omnia Travel of op onze website www.omniatravel.be :
– de Algemene (voor pakketreisovereenkomsten) en Bijzondere Reisvoorwaarden van Omnia Travel
– het Standaardinformatieformulier
– de KBC verzekeringspolis
Bijzondere voorwaarden die van toepassing zijn op deze reis: Deze specifieke voorwaarden vervangen de voorwaarden van artikel 8.1 “Annulering door de reiziger”, vermeld in de Bijzondere reisvoorwaarden van Omnia Travel :
8.1 Annulering door de reiziger : De reiziger kan het contract opzeggen door middel van de betaling van de opzegvergoeding. De annulering van een gereserveerde reis kan enkel schriftelijk aan Omnia N.V. medegedeeld worden, met aanduiding van de referentie van de boeking. De annuleringskosten zijn forfaitair als volgt bepaald: ● tot 60 dagen vóór vertrek: 20 % van de reissom ● 59 tot 31 dagen vóór vertrek: 50 % van de reissom ● 30 dagen vóór tot de dag van vertrek: 100 % van de reissom.

 

Inschrijven