5-daagse vliegtuigreis Wenen met uitstap naar Bratislava (14 tot 18 juni 2019)

Wenen, een opvallend samenspel van prachtige oude gebouwen, parken, musea, en… muziek! . Op cultureel vlak steekt Wenen ver boven elke Europese stad uit. Heel wat elementen in het straatbeeld verwijzen naar de rijke muziekgeschiedenis van de stad. Maar de Oostenrijkse hoofdstad is ook opvallend trendy. Laat je verrassen en ontdek wat hier allemaal te beleven valt! Bratislava, geniet van een prachtige ligging aan de Donau. De Slowaakse hoofdstad telt enkele historische monumenten, prachtige paleizen, interessante musea. De stad ademt een gezellige sfeer uit door vele cafés, terrassen en eetgelegenheden. Ook winkelen kan in de kleine straatjes van het oude centrum uitstekend! Deze reis is volgeboekt!

Programma

DAG 1 – Vrij 14/6 Wenen

Samenkomst op de luchthaven van Zaventem en check-in voor de lijnvlucht met Austrian Airlines naar Wenen : Brussel 10u20 – 12u05 Wenen.

Onthaal door onze lokale NL-gids die ons de ganse reis zal begeleiden en vertrek richting stadscentrum.
Eerste halte is het grote Präterpark met zijn gekende reuzenrad.

Middagmaal. Eventueel korte wandeling door het park (rit met het reuzenrad facultatief).
Na de lunch beginnen we onze kennismaking met Wenen met een uitgebreide stadsrondrit.

Vlakbij het Präter passeren we het Hundertwasserhaus van de Weense schilder en architect Friedensreich Hundertwasser, een uniek gebouw met zijn opmerkelijke façade .
Daarna gaat onze rit verder langs de gekende Ringstrasse.
In 1857 gaf keizer Franz Jozef de opdracht om de muren, bastions en grachten rondom de stad te slopen en te vervangen door een brede Ringstrasse. Deze straat werd het nieuwe visitekaartje van Wenen : aan de Ringstrasse resideerde de Weense bourgeoisie, de toenmalige nieuwe rijken, die hun rijkdom te danken hadden aan handel en industrie. Ze is 4 km lang en omsluit de stad in een halve cirkel van oost tot west.
De belangrijkste bezienswaardigheden langs deze prachtige boulevard zijn :

de regeringsgebouwen, de Karlsplatz, de Staatsopera, de Burggarten, de Hofburg, de Heldenplatz, het Natuurhistorisch Museum, de Volksgarten (herdenkingsmonument Sissi), het Parlement, het Rathaus, het Burgtheater, de Universiteit en de Votivkirche.
Check-in in ons hotel Kaiserhof 4*, gelegen net buiten de Ringstrasse op wandelafstand van historisch centrum.
Avondmaal en overnachting in ons hotel.

DAG 2 – Zat 15/6 Wenen

Volledige dag verkenning van de vele bezienswaardigheden in het historische stadscentrum binnen de Ringstrasse (te voet).
Aan de Heldenplatz vinden we de indrukwekkende Hofburg, het vroegere keizerlijke paleis, zetel van de regering en winterresidentie van de Habsburgers. Het is een reusachtig complex met verschillende binnenplaatsen, de Kaiserappartementen en de Hofkapelle.
Tot het complex behoort eveneens de Spanische Hofreitschule uit de tijd van het adellijke Habsburgse rijk. We wonen een training bij van de prachtige witte Lippizaner paarden.

Daarna bezoek aan de indrukwekkende Schatzkammer waar de schat van de Habsburgse keizers wordt bewaard. In diverse zalen zijn zowel religieuze als wereldlijke schatten tentoongesteld : gewijde relieken, keizerlijke regalia, gewaden, pronkwapens en sieraden.
Verderop bezoeken we de Stephansdom, hét symbool van de stad met zijn opvallende vorm, zijn veelkleurige glazuurde dak en zijn hoge toren die de stad domineert.

Aan de Graben, een voetgangersgebied met vele winkels, bewonderen we de barokke en rijk versierde Pestzuil. We wandelen verder langs de Kapuzinergruft met de keizerlijke graven : hier liggen sinds 1633 heel wat leden van de Habsburgse dynastie begraven in soms rijk versierde sarcofagen.

We sluiten af met een bezoek aan de Wiener Staatsoper, een van de mooiste operagebouwen ter wereld. De Staatsopera heeft een grote reputatie, niet in de laatste plaats door de gerenommeerde dirigenten die er gewerkt hebben: Gustav Mahler, Richard Strauss, Herbert von Karajan en vele anderen.
Tijdens een rondleiding (± 40 minuten) bezoek je niet alleen de concertzaal, maar je komt ook achter de coulissen.
Middagmaal tijdens onze uitgebreide stadswandeling.
Avondmaal en overnachting in ons hotel.

DAG 3 – Zon 16/6 Bratislava

Vertrek naar Bratislava, hoofdstad van Slovakije, een relatief kleine stad en bijgevolg gemakkelijk te voet te verkennen.
Na het uiteenvallen van het oostblok heeft Bratislava een enorme ontwikkeling ondergaan. Van een gehavende stad na de oorlog is Bratislava nu een hippe en sfeervolle stad waar het aangenaam rondwandelen is. Ze wordt gedomineerd door de hoog op een heuvel gelegen burcht van Bratislava, de Bratislavski Grad. Rondom de burcht liggen mooie tuinen met prachtig uitzicht over de stad en de Donau.

De historische binnenstad van Bratislava is de grote publiekstrekker en werd mooi gerestaureerd. Hier bevinden zich de meeste bezienswaardigheden variërend van authentieke gebouwen, fraai vormgegeven torens, indrukwekkende kerken en sfeervolle straten en pleinen.

Het Grassalkovichov Paleis is de paleislijke residentie van de president van Slowakije.
Even verderop ligt de Michalska Brana, de Michaelspoort, één van de vroegere vier toegangspoorten van de stad. Het koperen groene dak steekt met kop en schouder boven de omringende gebouwen uit. De aangrenzende straten zijn gezellige winkelstraten met diverse restaurants.

Vlakbij ligt ligt het Frantiskanske-plein, met de Franciscaanse kerk. Op dit plein vind je vrijwel doorlopend kraampjes waar souvenirs en ambachtelijke producten verkocht worden.

Het belangrijkste plein van Bratislava is Hlavné námestie, wat letterlijk “hoofdplein” betekent. Het uit de veertiende eeuw stammende plein wordt eigenlijk gezien als het hart van de stad. Langs het plein zie je fraaie gevels in allerlei pasteltinten. De belangrijkste elementen aan het plein zijn het Oude Stadhuis, een combinatie van renaissancestijl met barokke elementen, het Paleis van de Primaat en de Maximiliaanfontein.

De gotische St. Martinusdom behoort tot de mooiste en oudste kerken van Bratislava. Tussen 1563 en 1830 was deze kerk vaak het decor voor kroningen van Hongaarse koningen.

We wandelen langs de Donau promenade naar de Novy Most of ‘Nieuwe Brug’. Deze over de Donau gelegen asymmetrische tuibrug is een belangrijke verkeersader voor het wegverkeer tussen de twee oevers waarover Bratislava verdeeld ligt. Met zijn 431 meter lengte is het de langste brug ter wereld met één pyloon en één brugdek. Bijzonder onderdeel van de brug is het restaurant bovenop de pyloon: UFO dat eruit ziet als een vliegende schotel.

Toegang tot het observatiedek met prachtig 360 graden uitzicht over Bratislava – 1 drankje inbegrepen.
Uiteraard maken we tijd vrij in de gezellige oude stad voor wat shopping, een terrasje …
Middag- en avondmaal in een typisch restaurant in de oude stad.
Terugrit naar Wenen.

DAG 4 – Ma 17/6 Wenen – Grinzing

Onze laatste dag in Wenen staat in het teken van de prachtige paleizen die de stad rijk is.
We beginnen met een wandeling door het prachtige domein van het Belvedere Paleis. Dit prachtige complex bestaat uit twee barokke paleizen, het Unteres en Oberes Belvedere, staan tegenover elkaar aan weerszijden van een hellend park met formele Franse tuinen met fonteinen, standbeelden en cascades.

Daarna met de bus naar het prachtige Schloss Schönbrunn, ooit de zomerresidentie van de Habsburgse keizerin Maria Theresia en later ook van Keizer Franz Jozef en Keizering Elisabeth (Sissi). Bij het ineenstorten van het keizerrijk bleef alles ongeschonden bewaard : de keizerlijke vertrekken, de ontvangstruimten, de gastenkamers…

Rondleiding “Grand Tour” door het weelderige paleis met o.m. de vierenveertig pronkkamers en de privé-salon van Maria Theresia, de zogenaamde Miljoenenkamer. Daarna wandeling door de prachtige tuinen van het complex.
Terug naar het centrum en middagmaal.

Vrije tijd om op eigen houtje rond te kuieren in deze gezellige stad : een terrasje, wat shopping langs de Graben, een lekkere Sachertorte in één van de vele gekende koffiehuizen … Wie wil kan eventueel een bezoek brengen aan het Kunsthistorisch Museum met werken van Vlaamse kunstenaars zoals Pieter Breugel de Oude of Rubens. Uw reisleider is ter beschikking voor suggesties of tips.

Voor onze laatste avond rijden we even buiten Wenen voor een gezellige Heurigenavond. Wenen is de enige stad ter wereld waar je midden in de stad bloeiende wijnranken kunt vinden. Het meest gekend – maar ook het meest toeristisch – is de wijk Grinzing met zijn

talrijke wijnhandelaren en heurigen waar je kunt genieten van typisch Weense gerechten en huisgemaakte wijnen. Wij zoeken het iets rustiger in Nussdorf

.

DAG 5 – Din 18/6 Melk – Donaudal

We verlaten Wenen en rijden tot in Melk aan de Donau.
Bezoek aan de wereldberoemde Stift Melk.
Deze barokke abdij is een van de grootste toeristische trekpleisters van Oostenrijk : met talloze binnenplaatsen, weergaloze wandschilderingen en prachtig beeldhouwwerk heeft het meer weg van een paleis dan van een klooster. Het is om deze redenen dat de abdij van Melk samen met het omliggende landschap van de Wachau op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Ook binnen de rooms-katholieke kerk neemt de door de monnikenorde der benedictijnen bestuurde abdij een belangrijke positie in.

Vanuit Melk volgen we het schilderachtige Donaudal, de Wachau. De 36 km lange route langsheen de Donau werd tot Unesco Werelderfgoed uitgeroepen. Hoge rotswanden, idyllische dorpjes en uitgestrekte druivenvelden trekken voorbij. We houden halt in de stad Dürnstein met zijn gekende blauwe kerktoren.

Middagmaal.

Rond 14u00 is het tijd om naar de luchthaven ter vertrekken voor de terugvlucht naar België met Austrian Airlines : Wenen 17u30 – 19u15 Brussel

Hotel Kaiserhof 4*

Dit mooie traditionele 4* hotel is uitstekend gelegen, in een rustige zijstraat van de Ringstrasse en op wandelafstand van het stadscentrum.

Klassiek ingerichte kamers met badkamer (bad/douche, WC, haardroger), flatscreen-TV, airco, thee- en koffiezet en gratis Wifi.

Maaltijden : uitgebreid Weens ontbijtbuffet –

‘s avonds 3-gangenbuffet met 2 voorgerechten, 2 hoofdgerechten en 2 desserts

Andere faciliteiten : fitness, sauna, bar

PRIJS per persoon in tweepersoonskamer op basis van minimum 25 deelnemers : 1279 EUR toeslag eenpersoonskamer : 320 EUR

Inbegrepen:

Lijnvluchten met Austrian Airlines Brussel – Wenen – Brussel
Alle luchthaven-, security en fueltaksen zoals gekend dd 12/11/18

Autocartransport volgens programma
4 overnachtingen in Hotel Kaiserhof 4*

Alle maaltijden zoals vermeld vanaf middagmaal dag 1 tot en met middagmaal dag 5 – middagmalen zijn lichtere maaltijden (2-gangen, salade …)

Programma zoals vermeld met de vermelde inkomgelden : Spaanse rijschool Hofburg Schatzkammer Kapuzinergruft Wiener Statsoper Bratislava UFO observatiedek met drankje Schloss Schönbrunn Stift Melk Heurigenavond

Lokale NL-sprekende gids
Individueel audiosysteem (oortjes)
BTW en Bijdrage Garantiefonds reizen
Toeristenbelasting hotel

Niet inbegrepen:
Niet vermelde of facultatieve bezoeken/inkomgelden
Dranken en persoonlijke uitgaven
Verzekeringen

Optioneel: af te sluiten tesamen met de inschrijving

KBC Reis- en annuleringsverzekering à 21 EUR/persoon Vrijstellingen : annulering : 75€/persoon – medische kosten en bagage : 75€/persoon/schadegeval

Bijzondere voorwaarden die van toepassing zijn op deze reis:

Deze specifieke voorwaarden vervangen de voorwaarden van artikel 7.1 “Annulering door de reiziger”, vermeld in de Bijzondere reisvoorwaarden van Omnia Travel :

7.1 Annulering door de reiziger: De reiziger kan het contract opzeggen door middel van de betaling van de opzegvergoeding.

De annulering van een gereserveerde reis kan enkel schriftelijk aan Omnia N.V. medegedeeld worden, met aanduiding van de referentie van de boeking. De annuleringskosten zijn forfaitair als volgt bepaald:

● tot 60 dagen vóór vertrek: 20 % van de reissom vermeerderd met de annulatiekosten voor de lijnvlucht(en).
● 59 tot 31 dagen vóór vertrek: 50 % van de reissom vermeerderd met de annulatiekosten voor de lijnvlucht(en).
● 30 tot 16 dagen vóór vertrek: 80 % van de reissom, met een minimum van € 125 per persoon en/of door de luchtvaartmaatschappij aangerekende kosten.
15 tot de dag van vertrek: 100 % van de reissom.

Zie meer 

Deze BGB-reis naar Wenen en Bratislava is volgeboekt 

Inschrijven