Vliegtuigreis naar Noord-Spanje van 25 mei tot 1 juni 2024 – volzet

Deze reis is volzet - inschrijven kan niet meer. Hypermodern en traditioneel gaan hier hand in hand, en dat is vooral zichtbaar in Bilbao met zijn extravagant Guggenheim-museum. Daarenboven mag Baskenland zich op culinair vlak tot een van de meest verfijnde keukens rekenen... en dat bij verbluffend lekkere Rioja-wijnen.

Dag 1 – za 25 mei 2024: Brussel – Bilbao

Directe vlucht van Brussels International naar Bilbao.
Indicatieve uren: Brussel 9u25 – 11u25 Bilbao.

Onthaal en transfer naar Bilbao, waar we beginnen met een lichte lunch in de Bistro van het Guggenheim Museum.

Nadien brengen we een geleid bezoek aan het Guggenheim-museum, één van de hoogtepunten van de hedendaagse architectuur.

Het is echter geen museum waar u braaf van zaal naar zaal wandelt, maar een echte belevenis met een scheutje pretparkbeleving. De vaste collectie oogt indrukwekkend met uitgelezen stukken Europese moderne kunst (Picasso, Matisse, Braque, Kandinsky, Mondriaan, …) en belangrijke Amerikaanse kunst: abstract expressionisme, popart, minimal art en conceptual art. Tel daarbij de wisselende, tijdelijke tentoonstellingen die steeds opnieuw verrassen en uw bezoek wordt gedenkwaardig.

Wie het wenst kan op eigen houtje een wandeling door het stadscentrum doen.

Vertrek naar onze verblijfplaats: Gran Hotel Suances 4* (3 nachten).

Dag 2 – zo 26 mei 2024: Santander

Vandaag staat Cantabrië aan de Baskische kust op het programma. We beginnen met Santander, de Cantabrische hoofdstad gelegen in een schilderachtige schelpvormige baai (concha): aan de ene kant de haven en de zee en aan de andere kant de bergen. Deze stad kwam in de 19de eeuw als badplaats in de mode bij de koningshuizen en de aristocratie. Onze reisleider gidst ons door het centrum van de stad, onder andere langs de kathedraal van Santander.

Na de middag rijden we verder naar Santillana del Mar, waar we een korte wandeling doen, en naar Comillas, een klein dorp langs de kust, ook bekend door een bouwwerk van Antoni Gaudí.
Inderdaad, Comillas is één van de weinige plaatsen buiten Catalonië waar een bouwwerk van Antoni Gaudí te vinden is. El Capricho is het tweede grote ontwerp van de Catalaanse architect.

Dag 3 – ma 27 mei 2024: los Picos de Europa

Na het ontbijt trekken we naar de Picos de Europa, één van de oudste nationale parken van het land, maar ook één van de grootste en bekendste. Het is een door kloven en rivieren in drieën gedeeld kalksteenmassief met pieken tot meer dan 2640 meter hoog, die indrukwekkender zijn dan de hoogte doet vermoeden. De pieken zijn vaak ruig en kaal, maar de valleien zijn vreedzaam en beschut, zodat je er zelfs mediterrane planten vindt.

Met de kabelbaan stijgen we tot in Fuente Dé, om te genieten van het landschap en de ruige natuur, en dalen we terug naar beneden.

Verder rijden we naar de vallei Liébana, vol mooie agrarische dorpen. Daar bezoeken we het Klooster van Santo Toribio en een zuivelbedrijf, gespecialiseerd in de productie van kaasjes van Liébana.

Dag 4 – di 28 mei 2024: naar het binnenland

Na het ontbijt: check out en begin van een lange rit naar Burgos in het binnenland. De stad was de hoofdstad van het koninkrijk Castilla y León van het jaar 1073 tot de inname van Granada in 1492.

Na de middag volgen we een lokale gids voor een uitgebreide stadswandeling langs o.m. de kathedraal, de Arco de Santa María, Santa Agueda, San Nicolás, San Miguel, de stadswallen, San Lesmes, Casa del Cordón, Paseo del Espolón, …

Naar ons hotel in Burgos: Rice Palacio de los Blasones 4*

Dag 5 – wo 29 mei 2024: de provincie Burgos

Vandaag beginnen we de dag met een kort bezoek aan Lerma, een elegante stad met een hertogelijk paleis, en een prachtig voorbeeld van de burgerlijke bouwkunst uit de tijd van Filip III.

Nadien rijden we verder naar het klooster van Santo Domingo de Silos, één van de mooiste Romaanse monumenten in Spanje. Het werd omstreeks het jaar 590 gesticht tijdens de overheersing van de Westgoten. Sinds 1881 werd het gerestaureerd door de Benedictijner monniken, die er nog wonen en werken. Naast het vele artistieke en wetenschappelijke werk besteden zij ook veel aandacht aan de Gregoriaanse muziek, die er in al zijn zuiverheid bewaard bleef.

Verder komen we ook langs de beroemde collegiale kerk van Covarrubias, de laatste rustplaats van de mythische Fernán González, de eerste graaf van Castilië.

Dag 6 – do 30 mei 2024: de Riojastreek

Ontbijt, check out en op weg naar de Rioja, wijnstreek bij uitstek. De Rioja is verdeeld in Rioja Alto, Rioja Baja en Riaja Álava. De laatste ligt in het Baskenland. We houden halt in Haro bij één van de grote wijnlanderijen, de Bodegas Bilbainas: we krijgen er een rondleiding, uiteraard gevolgd door een degustatie.

Doorreis naar het klooster van Santa María La Real de Nájera, met de kloostergang, de graven van de koningen van Navarra-Nájera en de grot in de kerk waarin het Mariabeeld staat dat de stad zijn naam gaf.

Aankomst in Santo Domingo de la Calzada en inchecken in ons laatste hotel:
Parador Santo Domingo Bernardo de Fresneda 3*

Dag 7 – vr 31 mei 2024: de Riojastreek

In San Millán de la Cogolla bezoek we de kloosters van Suso en Yuso. De kloostergemeenschap gesticht door Sint Millán werd halverwege de 6de eeuw een bedevaartsoord. De prachtige Romaanse kerk van Suso werd gebouwd ter ere van de heilige en staat er nog steeds. In de vroege 16e eeuw kreeg de klooster-gemeenschap een nieuw onderkomen in de vorm van het nieuwe klooster van Yuso, gelegen boven het oudere complex.

Terug naar Santo Domingo de la Calzada. De stad werd bekend om haar kathedraal. De pelgrims op weg naar Santiago de Compostela gingen in de crypte bidden bij de sarcofaag met het gebeente van de heilige Domingo, een 11de-eeuwse kluizenaar die een weg (calzada) aanlegde en een kapel, hospitaal en brug over de rivier de Oja bouwde voor de passanten. Aan Santo Domingo werden vele mirakelen toegeschreven. Geleid bezoek aan de kathedraal.

Dag 8 – za 1 juni 2024: Bilbao-Brussel

Ontbijt en check out. Korte vrije tijd en transfer naar de luchthaven van Bilbao. Directe terugvlucht naar Brussel. Indicatieve uren: Bilbao 12u15 – 14u05 Brussel.

PRIJS per persoon in tweepersoonskamer

 • op basis van minimum 20 deelnemers: 2.240 EUR
 • op basis van minimum 25 deelnemers: 2.120 EUR
 • toeslag in éénpersoonskamer: 310 EUR

Inbegrepen

 • Internationale vluchten Brussel – Bilbao – Brussel in economy class.
 • Luchthaventaksen en toeslagen zoals bekend op dit moment
 • Autocarvervoer tijdens het programma
 • 7 overnachtingen in een 4* hotel – halfpension (ontbijt en avondmaal)
 • 7 lichte lunches
 • Toeristenbelastingen
 • Programma met de vermelde bezoeken, degustaties en inkomgelden
 • Omnia-reisleider
 • Individueel audiosysteem (oortjes)
 • BTW en Bijdrage Garantiefonds reizen

Niet inbegrepen

 • Eventuele bijkomende fuel-toeslagen
 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Niet-vermelde of facultatieve bezoeken / diensten

Optioneel: af te sluiten samen met de inschrijving

 • KBC Reis- en annuleringsverzekering à 33,12 EUR/persoon
  (Vrijstellingen: 75€/persoon/schadegeval)

Wenst u de volledige offerte van Omnia Travel te ontvangen? Aarzel dan niet deze op te vragen via pieter.michels@yahoo.com of 0474 969705.

Inschrijven doe je door het formulier (bij de nieuwsbrief) ingevuld tegen 01/02/2024 te sturen naar Pieter Michels, Paul van Ostaijenlaan 2, 3001 Heverlee of naar pieter.michels@yahoo.com.

Inschrijven